dijous, 23 de gener del 2014

Bund de xocolata, només per a molt, molt i molt xocolaters!



M'encanta la xocolata, i com més negre millor i em sorprèn que encara no havia publicat res amb molta xocolata, però, aquest dia ha arribat. Mai havia provat de fer un Bund cake, ho tenia pendent de fer i per fer el meu primer Bund he decidit fer-lo de xocolata.
El Bund cake es un pastís típicament americà, es tracta d'un pa de pessic esponjós i una mica humit i que fins i tot té un dia especial dedicat a aquest pastís, el Nacional Bund Day que es celebra el 15 de novembre.
Per fer-lo necessitem un motlle especial. En la gran majoria de blogs que he visitat recomanen els motlles de la marca Nordic Ware que van molt bé per desemmotllar i amb unes formes impossibles i precioses. El problema es que son cars. Jo el que he utilitzat, us ho confesso, es comprat a l'Aldi, es de silicona i no m'ha anat gens malament.
Com que em va sobrar una mica de massa, vaig agafar també un motlle de joguina que tenen els meus nens comprat a Ikea i vaig fer un mini bund.

Anem a veure com es fa un Bund cake. Com que no n'havia fet mai cap, vaig buscar receptes en diferents blogs de cuina. N'hi ha un munt i em va ser difícil triar-ne un, però, al final vaig triar aquest.
Aquí podreu seguir pas a pas com fer el Bund cake.

Però ja us he dit que jo soc moooolt xocolatera i m'hi faltava alguna cosa i he pensat banyar-lo amb glacejat de xocolata efecte mirall. Es tracta d'una salsa de xocolata que queda molt brillant i dóna un acabat molt bonic als pastissos.
Ara us explico com l'he fet. Jo l'he fet amb thermomix, però si no en teniu podeu seguir aquesta recepta.En aquest link, la quantitat es força gran, però poder dividir les quantitats per tal que no en surti tanta quantitat. Inclús podeu fer servir les mateixes quantitats que he fet servir jo.



Què necessitem?


120gr de nata per a muntar mínim 35% de matèria grassa.
145gr d’aigua.
180gr de sucre.
60 gr de cacau en pols.
5 gr de fulles de gelatina neutra.


Comencem!
1. Posar dins la thermomix  la nata líquida, l’aigua, el sucre i el cacau programar 7 minuts, 90º, velocitat 2.



2. Mentre la thermomix treballa, posar la gelatina a remullar en un bol amb aigua.
3. Passat el temps  programar 1 minut, 100º, velocitat 2.
4. Posar la barreja  en un bol y submergir-lo dins un altre bol que tingui aigua amb gel per fer que baixi  la temperatura ràpidament fins als 60º (mesurar amb un termòmetre de cuina) Es molt ràpid, més o menys, si l’aigua està molt freda tarda menys d’un minut. 



5. Quan ha arribat als 60 graus, afegim les gelatines ben escorregudes y barrejar bé fins que la gelatina estigui ben dissolta. Ens quedarà molt líquid però a mida que es vagi refredant es va tornant més gelatinós i brillant.



Muntatge :
Posar el Bund cake sobre una reixeta amb una plata a sota on recollirem el sobrant del glacejat quan el tirem pel damunt.
Tirar el glacejat a sobre del Bund cake quan estigui a uns 30 graus per tal que s’escampi bé.




I ja podeu gaudir d'aquest meravellós pastís. Si el poseu 10 segons al microones ja es converteix en sublim!