dijous, 14 de novembre del 2013

Milfulls de xocolata, pistatxos i avellanes



Avui us proposo una recepta molt fàcil, ràpida però que dóna uns resultats espectaculars i agrada molt.
Si teniu convidats a casa, no teniu gaire temps i els voleu sorprendre, aquest milfulls de xocolata, pistatxos i avellanes es una molt bona opció.

Ingredients per a 6 persones :

- 2 paquets de massa de pasta de full ( "hojaldre" el trobareu a la zona de refrigerats del super).
- 1 rajola de xocolata fondant.
- 150 gr. de pistatxos crus.
- 50 gr. d'avellanes crues.
- 1 rovell d'ou.
- Sucre normal.
- Sucre llustre (per decorar).
- Cacao en pols (per decorar).

Comencem :

Estirar la masa de pasta de full plana damunt el marbre sobre del mateix paper que ja porta. Tallar dos rectangles iguals amb un ganivet. La massa que jo trobo es rodona, però si la trobeu cuadrada o rectangular us serà més fàcil. Repetiu el procés amb l'altre massa, de manera que tindreu 4 rectangles iguals. Amb una forquilla punxeu la massa per evitar que pugi molt quan està al forn i se'ns desmonti.



Posem a escalfar el forn a 220º.
Tritureu la xocolata amb un robot de cuina. Tritureu només una mica els pistatxos i les avellanes, volem que quedin troços una mica grossos per trobar-los quan ens ho mengem.



Agafeu un dels rectangles i escampeu per sobre la xocolata i després els pistatxos.


 Ara anirem fent pisos posant un rectangle damunt de la xocolata i els pistatxos. Tornarem a escampar xocolata i pistatxos per damunt del rectangle que acabem de col·locar i així successivament fins l'últim rectangle. L'últim pis, el pintarem amb rovell d'ou amb un pinzell de cuina. Escampem una mica de sucre normal. Afegim les avellanes formant una tira llarga al centre. Tirem sucre per damunt de les avellanes.



Ara ja ho podem posar al forn. Sabrem que està cuit quan veiem que les capes intermitges estan cuites. La part superior es la que es cou més ràpid, si veiem que se'ns torra massa la part de dalt i al mig encara no està cuit, poseu un troç de paper albal per sobre. I ja està apunt!

nota : millor menjar-ho el mateix dia perquè sino la pasta de full perd molt.