dimecres, 30 d’octubre del 2013

Panellets de gerds

I ara si, una recepta de panellets. En aquest cas us poso una recepta poc tradicional. Es una recepta que va sortir fa temps a la revista Descobrir Cuina i que vaig trobar original i innovadora. L'he adaptat una mica per simplificar-la i fer-la més al meu gust.



Ingredients :
  • 300 gr. de farina d'ametlla.
  • 150 gr. de sucre fi.
  • 3 cullerades soperes de clara d'ou.
  • Una mica de ratlladura de llimona (al vostre gust).
  • 1 rajola de xocolata fondant blanca
  • gerds iofil.litzats triturats (els trobareu en botigues delicatessen)
Procediment :

Poseu el forn a escalfar a 220º.

Barrejem bé la farina d'ametlla amb el sucre fi. El sucre el podeu triturar amb un robot o l'accessori de triturar del "minipimer".


Afegiu a la barreja la clara d'ou i la ratlladura de llimona.


Barrejeu bé la barreja fins que quedi una massa compacta, però no cal amassar-la molt. Feu una bola i deixeu-la reposar una mitja hora a la nevera.



Un cop la massa ha reposat, feu-ne trossets iguals i doneu-los la forma que vulgueu.



Poseu-los al forn uns 10-12 minuts. Traieu-los i deixeu-los refredar.
Una vegada refredats, foneu la xocolata al microones o al bany maria en un bol.
Amb l'ajuda d'una forquilla o "pinxo" banyeu els panellets a la xocolata.


Just després d'haver banyat el panellet amb xocolata, tirar els gerds per damunt. Com que la xocolata encara no s'ha solidificat, la pols de gerd quedarà ben enganxada.



Poseu-los a la nevera per solidificar la xocolata. I ja ho teniu!

Proveu-los! us sorpendran.