dilluns, 21 d’octubre del 2013

Cupcakes de poma caramel·litzada i anous

Quan em vaig decidir a crear un bloc, s'acostava la tardor i pensant quina podria ser la primera recepta que publicaria al bloc, em van venir al cap les pomes i les anous. I va sorgir la idea de  cupcakes de poma caramel·litzada i anous. Animeu-vos a fer-los que estan boníssims.




Ingredients per a 30 cupcakes :
 - 200 gr. de sucre fi.
- 1 trosset de pell de llimona (treure la part blanca).
- 2 Ous .
- 170 gr. de llet sencera.
- 170 gr. d'oli de gira-sol .
- 270 gr. de farina de rebosteria.
- 2 sobres dobles de gasificant per a rebosteria o 1/2 sobre de llevadura.
- 1 poma golden.
- 1 mica de sucre per caramel·litzar la poma.
- anous una mica triturades.

Per al frosting :

170 gr. de mantega a temperatura ambient.
200 gr. de sucre fi.
200 gr. de formatge d'untar tipus "Philadelphia" (millor si es marca blanca).

Preparació :
  1. Preescalfar el forn a 180º.
  2. Ratllar la pell de llimona el més fi possible i barrejar-la amb el sucre.
  3. Afegir els ous a  un per un i barrejar bé.
  4. Afegir la llet i l'oli a la barreja anterior i barrejar bé.
  5. Un cop ben barrejat, afegir la farina a poc a poc i també els sobres de gasificant o llevadura i anar barrejant. Reservar.
  6. Tallar la meitat de la poma a dauets ben petits.
  7. En una paella posar els daus de poma i una mica de sucre (al gust), anar-ho remenant fins que la poma agafi una mica de color.
  8. Afegir a la barreja anterior els daus de poma caramel·lizada i les anous i barrejar bé per què quedi ben repartit. 
  9. Repartir la barreja als motllos omplint fins a la meitat o com a màxim 3/4 parts.
  10. L'altre meitat de la poma, la talleu a làmines fines. Amb l'ajuda d'un tallador en forma de fulla, tallar fulles de poma.
  11. Poseu paper antiadherent en una plata del forn. Posar-hi les fulles de poma. Posar una mica de sucre per damunt de les fulles de poma i deixar-ho al forn fins que agafin un color dauradet. Vigileu que no se us cremin.
  12. Quan tingueu les fulles cuites, poseu al forn els motlles de magadalenes durant 20 minuts aproximadament. Podeu comprovar que estiguin cuits punxant amb un escuradents, ha de sortir net.
  13. Mentre es couen els cupcakes, preparem el frosting. Batem bé en un bol el sucre amb la mantega fins que veiem que la mantega agafa un color més blanc.
  14. Afegir el formatge d'untar i barrejar fins que quedi tot integrat, però no barrejar molta estona.
  15. Posar la barreja en una màniga pastissera i guardar-la a la nevera fins que toqui decorar els cupcakes. Guardeu-ne una mica al bol per posar una primera capa als cupcakes.
  16. Quan els cupcakes estiguin cuits, posar-los a la reixeta del forn per tal que es refredin.
  17. Un cop freds ja els podem decorar. Amb una espàtula posar una primera capa a sobre els cupcackes començant al centre i cap als extrems.
  18. Amb la màniga pastissera començar pel centre i fer un cercle fins a cubrir tota la superfície del cupcake.
  19. I per últim, el toc final : espolvorejar una mica de canyella en pols, posar un parell de fulles de poma i uns trossets de anous.
idea : si us sobren dauets de poma, els podeu afegir al iogurt, queda boníssim!


1 comentari:

ana ha dit...

Pero... que guapa estas en la foto y lo que me alegro que tengas tu blog por fin, ya estoy aquí, y aquí me quedo
muuuuaacccc muuuuaaaccc muuuaaccc