Quan em vaig decidir a crear un bloc, s'acostava la tardor i pensant quina podria ser la primera recepta que publicaria al bloc, em van venir al cap les pomes i les anous. I va sorgir la idea de cupcakes de poma caramel·litzada i anous. Animeu-vos a fer-los que estan boníssims.
Ingredients per a 30 cupcakes :
- 200 gr. de sucre fi.
- 1 trosset de pell de llimona (treure la part blanca).
- 2 Ous .
- 170 gr. de llet sencera.
- 170 gr. d'oli de gira-sol .
- 270 gr. de farina de rebosteria.
- 2 sobres dobles de gasificant per a rebosteria o 1/2 sobre de llevadura.
- 1 poma golden.
- 1 mica de sucre per caramel·litzar la poma.
- anous una mica triturades.
Per al frosting :
170 gr. de mantega a temperatura ambient.
200 gr. de sucre fi.
200 gr. de formatge d'untar tipus "Philadelphia" (millor si es marca blanca).
Preparació :
- 1 trosset de pell de llimona (treure la part blanca).
- 2 Ous .
- 170 gr. de llet sencera.
- 170 gr. d'oli de gira-sol .
- 270 gr. de farina de rebosteria.
- 2 sobres dobles de gasificant per a rebosteria o 1/2 sobre de llevadura.
- 1 poma golden.
- 1 mica de sucre per caramel·litzar la poma.
- anous una mica triturades.
Per al frosting :
170 gr. de mantega a temperatura ambient.
200 gr. de sucre fi.
200 gr. de formatge d'untar tipus "Philadelphia" (millor si es marca blanca).
Preparació :
- Preescalfar el forn a 180º.
- Ratllar la pell de llimona el més fi possible i barrejar-la amb el sucre.
- Afegir els ous a un per un i barrejar bé.
- Afegir la llet i l'oli a la barreja anterior i barrejar bé.
- Un cop ben barrejat, afegir la farina a poc a poc i també els sobres de gasificant o llevadura i anar barrejant. Reservar.
- Tallar la meitat de la poma a dauets ben petits.
- En una paella posar els daus de poma i una mica de sucre (al gust), anar-ho remenant fins que la poma agafi una mica de color.
- Afegir a la barreja anterior els daus de poma caramel·lizada i les anous i barrejar bé per què quedi ben repartit.
- Repartir la barreja als motllos omplint fins a la meitat o com a màxim 3/4 parts.
- L'altre meitat de la poma, la talleu a làmines fines. Amb l'ajuda d'un tallador en forma de fulla, tallar fulles de poma.
- Poseu paper antiadherent en una plata del forn. Posar-hi les fulles de poma. Posar una mica de sucre per damunt de les fulles de poma i deixar-ho al forn fins que agafin un color dauradet. Vigileu que no se us cremin.
- Quan tingueu les fulles cuites, poseu al forn els motlles de magadalenes durant 20 minuts aproximadament. Podeu comprovar que estiguin cuits punxant amb un escuradents, ha de sortir net.
- Mentre es couen els cupcakes, preparem el frosting. Batem bé en un bol el sucre amb la mantega fins que veiem que la mantega agafa un color més blanc.
- Afegir el formatge d'untar i barrejar fins que quedi tot integrat, però no barrejar molta estona.
- Posar la barreja en una màniga pastissera i guardar-la a la nevera fins que toqui decorar els cupcakes. Guardeu-ne una mica al bol per posar una primera capa als cupcakes.
- Quan els cupcakes estiguin cuits, posar-los a la reixeta del forn per tal que es refredin.
- Un cop freds ja els podem decorar. Amb una espàtula posar una primera capa a sobre els cupcackes començant al centre i cap als extrems.
- Amb la màniga pastissera començar pel centre i fer un cercle fins a cubrir tota la superfície del cupcake.
- I per últim, el toc final : espolvorejar una mica de canyella en pols, posar un parell de fulles de poma i uns trossets de anous.
1 comentari:
Pero... que guapa estas en la foto y lo que me alegro que tengas tu blog por fin, ya estoy aquí, y aquí me quedo
muuuuaacccc muuuuaaaccc muuuaaccc
Publica un comentari a l'entrada